Inle meer

Vandaag een hele dag Inlemeer. Ik kan kort zijn: FANTASTISCH. Het Inlemeer is een kruising tussen de Biesbos, met zijn natte natuur en Giethoorn, met ontelbare boten met toerisen. Denk niet aan tientallen, maar aan honderden. Boten. En ze maken allemaal een ongelofelijke teringherrie. Kan het niet anders omschrijven. Verder nog wat dorpjes op palen, wat tempels in de mix en het is echt een must see.

Zodra er een toeristenboot komt komen ze overeind en doen ze hun kunstje. Volgens mij echt alleen voor de toeristen.
Ze hebben hier ook heel veel meeuwen.

Het water is om jezelf te wassen, de kleren te wasen, is riolering en is om de vaat te wassen. Mulifunctioneel dus.

In het programma zit een bezoek aan de Paluang, langnekstam. Deze mevrouw zat keurig voor een zwart doek fotomodel te spelen. Maar ze had er wel aardigheid in. Er zijn meer van dit soort kamertjes aan de rand van het Inlemeer.

Op vrijdag vanuit de bergen naar het Inlemeer vertrokken. Het klimaat is nog bergachtig. Dus smorgens lange broek en fleece. Overdag korte broek en Tshirt en savonds weer in ochtend tenu. We hebben een heerlijk hotel, vlak bij de boten. En bij de avondmarkt en vlak bij heel veel gezellige eetgelegenheden. We hebben het wel eens slechter gehad. En de wifi werkt ook nog, al is de bandbreedte beperkt.

Een enorme vloot wacht p toeristen (of vracht). En ze varen af en aan. Het is een enorme bedrijvigheid en een klereherrie. Maar erg leuk om te zien.
Een hele tempel vol met dit soort souvenirboedha’s. We hebben vandaag te richtlijn van 1000 bpd (verzin zelf wat de afkorting kan zijn, slechts één optie wordt goedgekeurd) denk ik weer gehaald.
Jonge monnikken aan het reciteren.

Hele mooie wandeling gemaakt in de omgeving, we gingen vogels spotten. Die zijn er vrijwel niet. Maar de mensen en de dorpjes maakten alles meer dan goed.

Een dorpsgezicht. Let ook op de alom aanwezige schotels. Ze kunnen dan op palen wonen aan een onverharde weg, maar ze zien de wereld binnen komen.

Geef een reactie